CAN YÜCEL
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

CAN YÜCEL

İçimdeki karanlığı patlatacağım ve beynimin en ölümcül yaşlarıyla ağlaya ağlaya yepyeni bir insan pırıl pırıl bir can bitecek toprağa...

AnasayfaAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

Filozoflara göre tanrı anlayışı

YazarMesaj
nocturne1.618
Admin
nocturne1.618

Filozoflara göre tanrı anlayışı Empty
MesajKonu: Filozoflara göre tanrı anlayışı   Filozoflara göre tanrı anlayışı Icon_minitimePerş. Ekim 23, 2008 8:54 pm

*Eğer Tanrı var olmasaydı, onu icat etmek gerekirdi. (Voltaire)

* Voltaire’in sözünü tersine çevirerek diyorum ki, eğer Tanrı gerçekten varsa, onu yok etmek gerekir. (Bakunin)

* Tabii ki tanrı beni affedecektir, bu onun işi. (Heine)

* Tanrı hiçlikten doğdu. (Deniz)

* Her ne kadar inanmasam da bir tanrının varlığını kabul etmek gerekir. (Kant)

* Tanrı kötülüğü istiyor da gücü mü yetmiyor; öyleyse o güçsüzdür. Yoksa gücü yetiyor da önlemek mi istemiyor; o halde o kötü niyetlidir. (Hume)

* Tanrı olsa bile yine de onu ortadan kaldırmak gerekirdi.
(Mihail Bakunin)

* "Ruh ve beden arasında bir farklılık görenler, bunların ikisine de sahip değildir." (Oscar Wilde)

* Çocukluğumda Tanrı’ya her gece bir bisiklet vermesi için dua ederdim. Baktım böyle olmuyor, ben de tuttum bir bisiklet çaldım ve geceleri Tanrı’ya beni affetmesi için dua etmeye başladım. (Al Capone)

* Bilginin amacı; insanı bilgisizlik ve boş inançlardan tanrı ve ölüm korkusundan kurtarmaktır. Ve bu olmadan mutlu olmaya imkan yoktur.
(Epikur)

* Eğer bir insan size tanrı ineği konusturdu derse ve siz de ona inanmazsanız aslında bu sizin tanrıya inanmadığınızı değil o lafı konusan kişiye inanmadığınızı gösterir. (Hobbes)

* Algılanamaz bir varlığın olduğunu varsaymak....algılanabilir dünyada bulduğumuz düzenliliği anlamaya yardımcı olmaz. (Einstein)

* Tanrı cenneti bize vaad etmemiş olsaydı ona etmezlerdi secde. (Dante)

* Varlıkla yokluğu yapan benim..
Tanrı var mı yok mu bilemem.İnanana var, inanmayana yok.
(Gorgias)-sofistler

* hiçbir şey yoktur.dolayısıyla tanrıda yoktur. (septikler)

* Varlık bir yanılgıdır. (taocular)

* Tanrı vardır ancak evereni yaratmamıştır (Spinoza)

* Tanrı öldü. (Nietzsche)

--ALINTIDIR--
http://canyucel.hareketforum.com

Filozoflara göre tanrı anlayışı
1 sayfadaki 1 sayfası